Cum fost tabăra internațională pentru un elev premiant?

Cum fost tabăra internațională pentru un elev premiant?

"În opinia mea, Royal Russel School este destinația perfectă pentru tabăra de vară visată, care pune la îndemâna copilului tot ce își poate dori.
Cu ocazia participării în această călătorie, am vizitat locuri unice și specifice britanicilor, mi-am antrenat simțul limbii engleze și un lucru pe care îl consider la fel de important, faptul că am avut dorința de a cunoaște persoane de diferite naționalități, astfel creând legături de lungă durată.

În primul rând, unul dintre lucrurile care m-a bucurat la cursuri și care a avut un impact major în relația student-teacher îl reprezintă răbdarea pe care o arătau profesorii și faptul că le permiteau elevilor să continue a vorbi în ciuda posibilelor greșeli de gramatică ori de pronunție. Consider acest fapt unul care oferă încredere și încurajează copilul la cât mai multe răspunsuri și o activitate cât mai intensă în cadrul temei de zi. Exercițiile pe echipe îmi plăceau cel mai mult, având în vedere că în  echipa mea nu exista mai mult de un copil dintr-o țară. Astfel, am reușit să comunicăm cât mai organizat posibil pentru a ne duce misiunea la bun sfârșit.

Pe de altă parte, excursiile din afara campusului au fost minunate și bine plănuite. Am vizitat monumente și locuri de care numai auzisem și pe care mi le-am dorit dintotdeauna să le observ de aproape. Printre preferatele mele se numără Big Ben, desigur, London Eye, Catedrala St. Paul, unde s-a căsătorit Regele Charles cu Prințesa Diana, și Tower Bridge. Pot spune că Tower Bridge se clasează ca fiind pe primul loc în preferințele mele, datorită frumuseții, măreției sale și a zonei mai puțin  agitate față de cea în care se află Big Ben, respectiv London Eye. Dacă nu te-a convins și nu ți s-a părut interesant în timpul zilei, ți-aș recomanda să te plimbi noaptea, observându-l acaparat de luminile-i fermecătoare. La fel de interesante au fost Cutty Sark, British Museum și Greenwich, când am pășit pe linia meridianului 0.



În campus, de obicei pe înserate, deoarece până după-amiază eram plecată în excursie,  totul a fost grozav și super distractiv. Deși uneori nu exista dorința din partea copiilor pentru a se realiza anumite activități, stafful organiza alte evenimente care să fie pe placul copiilor, cum ar fi disco, barbecue sau talent show. Un lucru care mi s-a părut foarte drăguț din partea personalului este faptul că la disco puneau orice melodii voiau copiii, astfel încât să fie toată lumea mulțumită. Cu toate acestea, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la petrecere a fost împrietenirea cu un grup de chinezoaice foarte joviale și energice. 
Acest lucru l-am simțit ca pe un cadou, știind că vom ține legătura pe viitor și că, cine știe, poate ne vom vizita reciproc. De asemenea, am realizat multe fotografii care vor rămâne fără îndoială amintiri plăcute. Același lucru s-a întâmplat și cu elevi din Mexic, făcând schimb de conturi de socializare.

Cu privire la mesele zilei, nu au existat probleme. Se putea alege din feluri variate, iar personalul se interesează de regimul alimentar al copiilor chiar la începutul taberei.
Așadar, recomand această tabără datorită faptului că este dotată din toate punctele de vedere și că nu există zi în care să te plictisești. Din contră, începi a cunoaște cât mai multe locuri și persoane, caracteristică importantă în viața socială, care îți poate fi de folos oricând".

(Maria C. - tabără internațională Royal Russell School, Londra)

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.