Avantajele participării la un internship în perioada adolescenței

Avantajele participării la un internship în perioada adolescenței

Copilăria este un tărâm magic în care fiecare copil este supererou, însă, timpul destramă această lume odată cu pubertatea. Micul erou sau mica eroină intră într-un proces de transformare anevoios și plin de provocări, adolescența. Ca în fiecare etapă de creștere și dezvoltare, adolescentul are nevoie de un mediu sănătos și de persoane care să-l ghideze și să îi ofere sprijin afectiv, emoțional și educațional.

Această perioadă este definitorie întrucât fiecare decizie și acțiune realizată reprezintă o piesă, care, pusă alături de celelalte, împletesc împreună destinul adolescentului pornit pe drumul către maturitate.

Rolul adulților este indispensabil în viața unui adolescent, care, precum Harap-Alb, trebuie să parcurgă diferite etape pentru a deveni ceea ce a fost predestinat să fie. Astfel, el are o serie de nevoi specifice vârstei, care, îndeplinite, îi vor asigura un viitor de succes. Printre acestea pot fi enumerate:

     Stabilirea unor modele și valori

     Dezvoltarea idealurilor

     Nevoia de a fi înțeles, consiliat și sprijinit

Experiența din cadrul unui internship are numeroase beneficii pentru un adolescent, atât pe plan profesional, cât și personal. Așa cum aminteam anterior, adolescența reprezintă o punte de trecere de la copilărie, la viața de adult. Adolescentul începe să se cunoască mai mult pe sine, cât și lumea din jurul său.

Participând la un internship, adolescentului îi este îndeplinită atât nevoia de socializare, cât și cea de cunoaștere de sine. Elevul va intra în contact și va relaționa cu profesioniști din domeniul său de interes și chiar va dezvolta noi prietenii cu tineri care își doresc să urmeze aceeași profesie. Această experiență îl va ajuta să își stabilească valori sănătoase și benefice pentru viitoarea carieră, dar și să își selecteze modele potrivite a căror expertiză să îl ghideze către un viitor strălucit.

Un internship îi oferă, totodată, posibilitatea de a se pregăti punctual pentru viitoarea carieră, de a experimenta cum este să practici o anumită meserie și care sunt abilitățile necesare pentru o carieră de succes. Este important ca adolescentul să aibă o imagine clară cu privire la cariera dorită și să cunoască în mod pragmatic ce presupune aceasta. De asemenea, ghidat de profesioniști, va conștientiza care sunt abilitățile de care are nevoie și cum să le îmbunătățească pe cele existente pentru o performanță de nivel superior.

Avantajele participării unui adolescent la internship sunt multiple și răspunde la numeroase nevoi specifice vârstei. Beneficiile participării în cadrul unui astfel de program vor fi vizibile din mai multe puncte de vedere, acesta răspunzând atât nevoilor cognitive și de cunoaștere, cât și de dezvoltare psiho socială și emoțională.

           

           

           

           

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.