De ce este călătoria cea mai bună formă de educație?

De ce este călătoria cea mai bună formă de educație?

De ce este călătoria cea mai bună formă de educație? (Și cum se poate substitui în contextul actual?)


Sala de curs cu profesori, prieteni și manuale este cea mai tradițională modalitate de a învăța, dar nu și singura. Și putem cădea de acord cu toții că educația reală și pregătirea pentru viață are loc în afara clasei. Fie că te plimbi pe străzile Londrei, faci drumeții în Alpi sau petreci o după-amiază însorită pe o plajă din Grecia, călătoria nu dă greș niciodată ca profesor. Totuși, pandemia de coronavirus destabilizează atât educația clasică din sala de curs, cât și libera circulație. Află care sunt avantajele majore ale călătoritului ca formă de educație, dar și cum poți susține și continua procesul de învățare în aceste vremuri dificile.

Motive pentru care călătoria este cea mai bună formă de educație


Înveți limbi străine. Engleza este o limbă de circulație internațională, ceea ce înseamnă că oriunde călătorești, sunt mari șanse să o folosești. Prin utilizarea educației lingvistice, călătoriile dezvoltă în mare parte capacitățile de ascultare și vorbire. Chiar și atunci când ai studiat deja o limbă, călătoria este cel mai bun mod de a o stăpâni și perfecționa. Când călătorești, îți testezi abilitățile lingvistice într-un scenariu din lumea reală și înveți lucruri precum accentul și argoul în cel mai practic mod.

Înveți despre alte culturi. Atât călătoritul într-o țară străină, cât și în diferite părți ale țării tale este cel mai bun mod de a înțelege cum variază culturile din întreaga lume și unde se află terenul comun. Culturile se diferențiază prin etichetă, bucătărie, obiceiuri și stil de viață. Dar, în ciuda diferențelor, poți găsi multe puncte comune, cum ar fi dragostea pentru artă și natură.

Înveți istorie. Ai studiat despre civilizații și evenimente istorice majore la orele de istorie. Însă când te plimbi pe străzi și vizitezi muzee, palate și galerii, istoria întregii națiuni iese în fața ta. În plus, cel mai adesea, ceea ce învățăm despre istorie prin manuale este deviat de la realitate. Dar intrând într-un dialog cu localnicii, înțelegi istoria într-un mod mai precis sau cel puțin îți oferă o perspectivă complet diferită.
  • Înveți despre lumea de astăzi. Călătoriile te învață nu doar despre lume așa cum a fost în trecut, ci și așa cum este astăzi. Este probabil cel mai bun mod de a înțelege cu adevărat situația politică, scenariul economic și structura socială a lumii în care trăim astăzi. Opiniile noastre despre oameni și culturi îndepărtate sunt adesea influențate de mass-media. Călătoria este o modalitate de a afla despre ele în mod real și nu prin viziunea mass-media, care este adesea părtinitoare și prejudiciată.
  • Înveți să faci lucruri noi. Călătoria te va testa la fiecare pas pe care îl faci. Pe măsură ce explorezi drumul spre necunoscut, călătoria te obligă natural să faci lucruri pe care altfel nu le-ai fi făcut. Călătoria este, de fapt, un mod de a învăța să înveți. Te vei trezi în afara zonei de confort și, prin urmare, trebuie să înveți să te poți adapta la un nou mediu într-un timp foarte scurt.

    Înveți abilități sociale. Ești timid și îți este greu să te integrezi social? Călătoria va schimba acest lucru, deoarece socializarea cu străinii nu este o opțiune, ci o necesitate în timpul călătoriilor. Lipsa de abilități în conversație, prezentare și vorbire în public limitează adesea oportunitățile. Dacă întâmpini astfel de dificultăți, soluția este călătoria!

    Înveți despre tine. Probabil cel mai important aspect al educației prin călătorie este faptul că ajungi să te cunoști pe tine la un alt nivel. Îți dai seama de adevăratul tău potențial, de lucrurile care îți plac cu adevărat și de persoana care ești cu adevărat. Fără călătorii, ai o înțelegere foarte limitată a adevăratei tale persoane și s-ar putea să nu fii complet conștient de personalitatea și potențialul tău. Dacă ești nehotărât asupra multor aspecte din viața ta, călătorește extensiv și răspunsurile vor veni neîntârziat.

Educație în vreme de COVID-19


Pandemia de coronavirus este o situație fără precedent, care a afectat toate aspectele vieții. Sectorul educațional este una dintre zonele care a avut cel mai mult de suferit, întrucât școala s-a mutat în online, a suferit intermitențe și atmosfera generală de criză a pus stăpânire pe capacitatea de concentrare a tuturor. Profesorii, părinții, înșiși elevii și studenții sau orice persoană cu dorința de a susține educația sunt încurajați să o facă. Fie că susții emoțional un copil sau îi donezi o tabletă, orice gest este esențial în această perioadă fragilă. În același spirit, am conceput taberele online, unde o experiență captivantă și de calitate superioară are loc în condiții de siguranță. Ne dorim să ajutăm elevii să iși atingă scopurile personale și profesionale și le punem la dispoziție o gamă largă de cursuri, cu rolul principal de îmbunătățire a abilităților de comunicare, care conduc la succes personal și profesional. În cadrul taberelor educaționale sau programelor de cursuri, elevii au posibilitatea de a-si îmbogăți cunoștințele de limbi străine, de a cunoaște noi culturi și de a forma prietenii internaționale. Așadar, ești pregătit pentru distracție prin educație? ?

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.