Cum îl ajută taberele internaționale pe copilul tău?

Cum îl ajută taberele internaționale pe copilul tău?


Sunt părinți care își pun tot felul de întrebări înainte de a lua decizia să își trimită copilul într-o tabără internațională: „Copilul meu este mai introvertit, dacă nu se va adapta?”, „Care sunt experiențele cu care se întoarce dintr-o tabără internațională?” și sperăm să răspundem la aceste întrebări și la altele prin acest articol.

În primul rând, în taberele internaționale, copilul își va face prieteni din toată lumea: se va distra, va socializa, va schimba păreri și idei și nu va avea timp să se plictisească. Până și cei mai timizi sau introvertiți copii preferă joaca și distracția și sigur taberele internaționale vor fi pe placul lui. Există chiar posibilitatea ca un copil să se întoarcă acasă și să fie mai comunicativ, mai implicat din punct de vedere social, să aibă și să vrea mai mulți prieteni.

tabara america new york

Acestea se întâmplă pentru că încă de la urcarea în avion va avea un coleg. Apoi, aceste tabere pentru copii în străinătate au fost gândite în așa fel încât mereu să aibă un prieten alături - un coleg de cameră, un coechipier la jocuri, un coleg/ă cu care să meargă în șir indian printre expoziții, monumente, pe străduțe și prin parcuri de distracții. Se va adapta grupului din care face parte și va dori chiar mai mult decât atât. Va dori să revină într-o tabără internațională și cu altă ocazie - și nu uitați, de cele mai căutate tabere internaționale: Tabere Anglia și Tabere America.

 

Copilul tău - liderul de mâine


În al doilea rând, copilul se va întoarce acasă mai responsabil, poate un lider și cu multe amintiri. Pentru a veni în sprijinul copiilor, în taberele internaționale sunt gândite activități care să-i pună în situația de a fi lideri, de a gândi soluții, de a se documenta cu privire la probleme sociale, globale, de comportament, de a lucra în echipă și de a fi responsabili. De altfel, regulamentele îl vor ajuta, de asemenea, în acest sens: oră de culcare, luarea meselor la ore stabilite, program de joacă, program dedicat educației în tabere, ordinea în cameră - făcutul patului, spălatul pe dinți și altele.


Copilul va fi implicat în toate activitățile taberei, va lua parte la ateliere de lucru, la focuri de tabără, expediții montane, vizite la muzee, distracții în parcuri de aventură și va cunoaște noi sisteme de învățământ, ce ar putea fi pe placul lui și atunci va dori să urmeze, poate, cursurile unei universități din străinătate. Va cunoaște noi culturi și poate va fi interesat să descopere și mai multe, va socializa cu alți copii din toate colțurile lumii și poate se va îndrăgosti de cultura dintr-o altă țară, de limba vorbită acolo.

 

Taberele internaționale în contextul pandemic



Pandemia de coronavirus a ridicat multe semne de întrebare și a sistat activitatea taberelor internaționale, declarându-se nefericiți atât organizatorii, cât și copiii care așteptau cu nerăbdare o nouă experiență peste hotare.

Lumea începe „să miște”, încep călătoriile, încep distracțiile din taberele internaționale și noi putem doar să-i asigurăm pe părinți că toți copiii vor fi în siguranță: vor fi testați, vor fi supravegheați, se va pune accentul pe dezinfectare și protecție. Sănătatea copilului va fi pe primul loc de fiecare dată.

Pe scurt, taberele internaționale le oferă părinților un moment de respiro, dar mai mult decât atât, le oferă copiilor o altă perspectivă asupra mediului în care se află, asupra educației și distracției. Este important să iei decizia cea mai bună pentru copilul tău, să îi deschizi o portiță spre taberele internaționale și să îl ajuți să crească din punct de vedere social și educativ.

#taberecopiiinstrainatate #tabereinternationale #tabereAnglia #tabereAmerica

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.